Infomarkten verhoging bruggen Albertkanaal :  Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Om de capaciteit uit te bouwen, worden de bruggen van Geel-Stelen en Eindhout over het Albertkanaal vervangen door hogere bruggen. Dit brengt hinder voor het verkeer met zich mee gedurende bepaalde periodes.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je terecht op twee infomarkten over de werken. De infomarkt in Stelen vindt plaats in de parochiezaal van Stelen, Stelen 77 op woensdag 28 maart van 16 tot 20 uur. Er is ook een infomarkt in het gemeentehuis van Laakdal, Markt 19 op vrijdag 30 maart van 17 tot 20 uur. De inhoud van de infomarkten op de twee locaties is hetzelfde.

meer info over de werken: www.vlaamsewaterweg.be/opwaardering_albertkanaal

Academie voor Muziek, Woord en Dans zoekt directeur

Stad Geel gaat over tot het aanleggen van een wervingsreserve voor de periode van 2 jaar voor de functie van directeur voor de Academie voor Muziek, Woord en Dans. De Academie voor Muziek, Woord en Dans is een dynamische en bloeiende academie in het centrum van Geel met filialen in Westerlo, Meerhout en Laakdal.

De voorwaarden en de functieomschrijving vind je op https://amwd.geel.be of bij de dienst onderwijs van stad Geel. Stuur je kandidatuur ter attentie van college van burgemeester en schepenen naar stedelijkonderwijs@geel.be uiterlijk op 9 april 2018 om 23.29 uur of breng je kandidatuur binnen tegen ontvangstbewijs op het stadhuis van Geel, dienst onderwijs, Werft 20 tijdens de openingsuren en uiterlijk op 9 april 2018.

De kandidatuurstelling bevat volgende documenten: sollicitatiebrief, curriculum vitae, uittreksel uit de geboorteakte, kopie of afschrift van alle diploma's en/of getuigschriften die het bekwaamheidsbewijs vormen, uittreksel uit het strafregister (model 2) dat op de uiterste datum van inschrijving niet meer dan 3 maanden oud is en een nationaliteitsbewijs. De indiensttreding (gepland voor 1 september 2018) gebeurt in tijdelijk verband als waarnemend directeur (niet-vacant ambt).

Dinoworkshop in de bib

Op woensdag 28 maart sluit de bib de Jeugdboekenmaand af met een megacoole dinoworkshop. Je bezoekt de wereld van de dinosaurussen, zeemonsters en mammoeten met authentieke, indrukwekkende fossielen. Je graaft fossielen op, werkt met coole digitale instrumenten en maakt foto's met microscopen.

Als kers op de taart maak je een realistisch 3D-afgietsel van een fossiele tand van een prehistorisch zeemonster en een uitgestorven reuzenhaai. De workshop is uitsluitend voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Reserveer alvast je plaatsje. De dino's verwachten je in zaal Amaryllis van 13.30 tot 15.45 uur.

Sluitingsdagen stadsdiensten en Sociaal Huis

De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn gesloten op maandag 26 maart. Het cultuurcentrum is 's avonds vanaf 19 uur open voor een voorstelling. Het zwembad is open volgens de gewone openingsuren.

Naar aanleiding van Pasen zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten op zondag 1 en maandag 2 april.

Het zwembad is gesloten op zondag 1 april. Op maandag 2 april is het zwembad open van 10 tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur) en je kunt 's morgens en 's middags banen trekken. Vanaf dinsdag 3 april tot het einde van de paasvakantie, vrijdag 13 april, is het zwembad tijdens de week open vanaf 12 uur.

De springplanken zijn dan open van 14 tot 21 uur. In het 25m-bad liggen 6 banen van 12 tot 13 uur, 2 banen van 13 tot 17 uur en 6 banen van 19 tot 21 uur. Van 17 tot 19 uur kun je niet zwemmen in het 25m-bad (training zwemclub). In het weekend gelden de normale openingsuren.

Earth Hour 2018

Zaterdag 24 maart roept WWF op om gedurende een uur de lichten te doven. Naar schatting zetten wereldwijd 2 miljard mensen hun woning van 20.30 tot 21.30 uur in het donker. Meedoen betekent het signaal geven dat er nog niet genoeg gedaan wordt om energieverspilling tegen te gaan en CO2-uitstoot te verminderen. Tip: maak het gezellig en organiseer een buurtfeest of etentje bij kaarslicht.

meer info: www.earthhour.org

Infonamiddag 'Eenzaamheid bij ouderen'

Op woensdag 28 maart om 13.30 uur organiseert dienstencentrum Luysterbos de infonamiddag 'Eenzaamheid bij ouderen'. Eenzaamheid is een veel voorkomend fenomeen bij ouderen. Vanwaar komt dat gevoel? Wat kun je eraan doen? Tijdens de infonamiddag leer je hoe je met deze gevoelens om kan gaan en krijg je tips.

Het infomoment wordt georganiseerd in samenwerking met CM Thuiszorgcentrum. De kostprijs bedraagt 5 euro, je betaalt ter plaatse. Inschrijven kan bij het dienstencentrum en bij CM op www.cm.be/agenda of 014 40 35 45.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Ben je klaar voor Palmenmarkt?

Het moment waar vele Gelenaren elk jaar naar uitkijken, is weer aangebroken. Palmenmarkt heeft het centrum van Geel weer volledig ingepalmd. De kermiswagens staan op hun plaats en de attracties zijn opgesteld.

Kom je mee Palmenmarkt openen? Op vrijdag 23 maart start de kinderanimatie om 17 uur in speeltuin De Waaiburg. In de Zeuntbar kunnen de mama's en papa's terecht voor lekker frisse drankjes. Natuurlijk mag de ballonnenwedstrijd niet ontbreken. Na de speech van de burgemeester, om 18 uur, luiden de klokken en is Palmenmarkt officieel geopend.

Daarna kunnen de kinderen de attracties openen onder toeziend oog van de Bellemannen. Omstreeks 22 uur geniet je tussen het stadhuis en het cultuurcentrum van een geluidsarm, en dus diervriendelijk, vuurwerk.

Op zaterdag 24 maart kun je koopjes doen op de jaarmarkt in Kollegestraat en Diestseweg van 8 tot 13 uur. Traditioneel is de laatste dag van de kermis, dinsdag 27 maart, familiedag. Dan zijn de attracties toegankelijk aan verminderde prijzen.

Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt

Tijdens Palmenmarkt kun je vanaf vrijdag 23 maart om 17 uur tot en met dinsdag 27 maart in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren. Heb je een bewonerskaart of werknemerskaart voor parking Werft of Havermarkt? Dan mag je je auto parkeren op parking Pas.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Expo 'From first sight to second sense'

Van dinsdag 3 april tot zaterdag 28 april kun je kunstwerken van Marc Van Tilburg bewonderen in de bibliotheek. Marc Van Tilburg is een hedendaags schilder. Na een carrière in de sportwereld heeft hij zijn sportschoenen aan de haak gehangen en ze vervangen door een schilderborstel. Deze tentoonstelling is een logische opvolging van zijn vorige tentoonstelling.

Nu is hij echter nog meer de weg van abstractie ingeslagen. De combinatie van suggestie met abstractie is een onderwerp dat hem op dit moment bezighoudt. Zijn uitgangspunt kent hij altijd en de weg naar het eindresultaat is soms lineair en soms met vele bochten.

Toch voelt hij aan wanneer zijn werk klaar is voor de waarnemer. Hij experimenteert op kleine tot XXL doeken met olieverf, acryl en andere materialen en haalt de inspiratie voor zijn werk vooral uit zijn omgeving. Hij kijkt, observeert en zo is zijn werk meestal een momentopname van wat hij ziet om er dan met zijn eigen fantasie vorm aan te geven.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Balletgroep Czestochowa on tour

Op woensdag 4 april is de balletgroep uit het Poolse Czestochowa te gast in cultuurcentrum de Werft. Sinds 1994 treedt de balletgroep om de twee jaar op in enkele Kempische gemeenten ten voordele van een goed doel. Zo gaan de inkomsten dit jaar naar een opvangcentrum voor kinderen met een handicap die wachten op adoptie.

Dit jaar komen 44 kinderen en vier begeleiders van de balletgroep uit Czestochowa naar de Kempen. Het wondermooie balletoptreden 'Schilderijen van Poolse componisten' bestaat uit twee delen.

In een eerste deel brengen ze 'Schetsen bij Poolse volksdansen' en na de pauze voeren ze fragmenten van het balletsprookje 'Alice in Wonderland' op. De voorstelling begint om 20 uur. Een ticket kost 9,50 euro. Ben je jonger dan 18 jaar, dan kost een ticket 7 euro.

Mazing in cc de Werft

Wat betekent samenzijn in deze tijd? Vera Tussing and Dancers komen op woensdag 28 maart in het cultuurcentrum in beweging door de aanwezigheid van het publiek. Uit eenvoudige sociale interacties komt een netwerk van handelingen tevoorschijn. Mazing herbevestigt de kracht van de aanraking in dit digitale tijdperk.

Kun je met behulp van dansbewegingen nieuwe vormen van samenzijn creëren? Laat je meevoeren in Mazing en krijg een glimp van een mogelijk antwoord, gebaseerd op de kracht van het dansende lichaam en de kwetsbaarheid van contact. Vera Tussing studeerde in 2005 af van de London Contemporary Dance School en werkt sindsdien als performer, danser, maker en regisseur.

Ze toert doorheen Europa, onder meer met T-Dance. De voorstelling begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 12 euro, de vriendenprijs 8 euro.